skip to Main Content
 • Ana Millán

  Autora del TR: Barri de Sant Ildefons: dels edificis massius als habitatges sostenibles

  Estudiant 2n Batxillerat - INS Joan Miró

 • Sinopsi del TR

  En aquests últims anys, ha estat molt popularitzat el terme de les energies renovables, amb aquesta li acompanya els habitatges sostenibles. Aquestes dues són molt importants, ja que el canvi climàtic ens afecta a tots i en unes dècades les nostres ciutats com les coneixem podrien
  ser molt diferents. Per això el propòsit d’aquesta investigació és analitzar el barri de Sant Ildefons, un barri de Cornellà de Llobregat, sent aquest districte construït amb vivendes massives. L’objectiu és observar si aquestes compten amb les característiques per ser sostenibles i veure com pot ser un habitatge sostenible en aquesta barriada. La manera d’aconseguir resoldre els dubtes de la investigació és per una banda crear fitxes tècniques de diferents tipus d’habitatges del barri, tant dels anys 60 com dels més actuals, per així poder veure la seva evolució al llarg dels anys. Per altra banda dissenyar una vivenda sostenible, escollint els seus materials, ubicació i distribució. La conclusió que vaig extreure va ser que a Sant Ildefons encara no hi ha massa vivendes amb distribucions o materials sostenibles, però, no obstant això, sí que és sostenible en aspectes d’ubicació, ja que té totes les necessitats bàsiques a prop i compta amb un munt de transports públics.

 • Tipus de Coneixement

 • Àrees de coneixement

 • Àrees d'interès

 • Descàrrega d'informació

*Les opinions o conclusions manifestades en els vídeos de presentació dels treballs de recerca compartits en els llocs web adherits al domini “citilab.eu” són d’exclusiva responsabilitat d’aquells qui les emeten.

Back To Top
Search