skip to Main Content
 • Soulayman Bouker

  Autor del TR: Botánica medicinal. Cas d’estudi: la cicatrització de ferides

  Estudiant 2n Batxillerat - INS Maria Aurèlia Capmany

 • Sinopsi del TR

  El meu treball de recerca tracta sobre les plantes medicinals, enfocant-se concretament en les plantes amb propietats curatives per trastorns de la pell.
  El que es vol aconseguir amb aquest treball és veure si l’ús de les plantes medicinals té un efecte real sobre la salut humana.

  En primer lloc, s’exposa la història i l’evolució de les plantes en l’àmbit medicinal al llarg de la història fins avui dia, i per quines civilitzacions han sigut utilitzades.

  També s’explica quines són les plantes més adients per a cada malaltia segons les seves funcions, com s’han d’utilitzar, durant quant de temps s’han de prendre, quins principis actius li donen aquestes propietats curatives i quines persones poden utilitzar-les, així com qüestions de seguretat i contraindicacions d’aquestes plantes.

  A continuació s’exposa com es poden combinar les plantes i com es preparen les infusions, tintures i ungüents detalladament. Seguidament, es posa a prova un ungüent elaborat a base de tintura d’àrnica, oli d’espígol i gel d’àloe vera en cremades de voluntaris, que després seran comparades amb cremades semblants, però tractades amb una pomada de farmàcia i una altra cremada control, sense tractar. I amb aquesta comparació és veure que l’ungüent té una velocitat i efectivitat de curació semblant a la de la pomada, la qual cosa que amb aquest resultat és concloure que la hipòtesi és vertadera.

 • Tipus de Coneixement

 • Àrees de coneixement

 • Àrees d'interès

 • Descàrrega d'informació

Back To Top
Search