skip to Main Content
  • Sònia Serarols

    Autora del TR: Suffocated in plastic. The future of green alternatives.

    Estudiant 2n Batxillerat - Institut Esteve Terradas

  • Tipus de Coneixement

  • Àrees de coneixement

  • Àrees d'interès

  • Descàrrega d'informació

Aquest treball revisa els efectes que la producció massiva de plàstics i la seva mala gestió a l’hora de desfer-nos d’ells té sobre el planeta i en concret la hidrosfera.
També s’explica la diferència entre els bioplàstics i els biodegradables, i com aquests no sempre son beneficiosos pel nostre medi i com això fa que no poguem analitzar bé la realitat d’aquest problema. A més a més, s’estudien les solucions per a millorar la situació en la qual hem deixat el planeta i es recullen un seguit de nous plàstics més respectuosos per al medi ambient que poden servir per substituir els plàstics convencionals. A la part pràctica analitzo les possibilitats que hi ha de produir plàstics a partir de materials alternatius al petroli, que a llarg termini resultin menys
perjudicials per al planeta, i he fet l’experiment a base de caseina, maizena, gelatina i agar-agar. Tot i que hi hagi un llarg camí abans de que els bioplàstics puguin substituir els actuals, els quatre que he fet m’han demostrat que hi ha moltes vies per explorar.

Back To Top
Search