skip to Main Content
 • María Robles

  Autora del TR: Dones impressionistes. Les oblidades.

  Estudiant 2n Batxillerat - INS Esteve Terradas

 • Sinopsi del TR

  Objectiu de Desenvolupament Sostenible: 5. Igualtat de gènere

  El feminisme és un tema que està a l’ordre del dia i ens afecta directament a tothom, en especial a les dones. Vivim en una societat patriarcal, en la qual anem avançant per a aconseguir la igualtat totalitària entre homes i dones i, tot i que encara queda molt camí per recórrer, cada vegada anem involucrant més a la dona en qüestions artístiques. Per això he escollit aquest tema, per poder, d’alguna manera, reivindicar el paper de la dona en àmbits en els quals predomina l’home.

  El meu treball de recerca tracta sobre la vida, la obra i la visibilitat de tres dones burgeses pertanyents a la segona meitat del segle XIX les quals s’anomenen Mary Cassatt, Berthe Morisot i Eva Gonzalès, que van formar part del corrent artístic de l’impressionisme.

  La tècnica impressionista em sembla fascinant, ja que la pinzellada solta i el joc de colors i de llums creen una obra elegant a la part que interessant. Aconseguir l’efecte d’un rostre perfectament definit a base de pinzellades imprecises és admirable i una de les tècniques més impressionants a ulls de la societat. Actualment, l’art està molt present a les nostres vides i, per tant, parlar d’art al meu TR em sembla una manera, petita, però una manera de poder donar visibilitat i valorar, més encara, l’art de la pintura i el do que tenen els artistes, de saber plasmar emocions, escenes o rostres de la manera en la que ho fan és un do, és un art.

 • Tipus de Coneixement

 • Àrees de coneixement

 • Àrees d'interès

 • Descàrrega d'informació

Objectiu de Desenvolupament Sostenible: ODS 16 – Pau, justícia i institucions sòlides.

Back To Top
Search