skip to Main Content
 • Gisela Cano

  Autora del TR: Anèmia Ferropènica: prevalença en la població, causes i tractament.

  Estudiant 2n Batxillerat - INS Francesc Macià

 • Sinopsi del TR

  Objectiu de Desenvolupament Sostenible: 3. Salut i benestar.

  L’anèmia ferropènica és un desequilibri entre l’aportació, l’eliminació i el consum de ferro en l’organisme, que provoquen que el dèficit de ferro arribi a uns nivells tals que l’oferta de ferro a l’eritroblast sigui insuficient per a la síntesi normal d’hemoglobina.

  Primerament, es realitzarà un estudi de 372 pacients de dos centres mèdics de Barcelona diferents, per així poder relacionar l’anèmia ferropènica amb el sexe i l’edat i, més tard, es trauran conclusions de la relació que podria tenir l’anèmia ferropènica amb la menstruació.

  Amb l’objectiu de determinar quin és el tractament per l’anèmia ferropènica més efectiu, es farà un estudi i recerca dels diferents tractaments que s’acostumen a utilitzar en la franja d’edat i sexe més afectats per aquest tipus d’anèmia i es farà una valoració al laboratori on s’analitzarà la quantitat de ferro present en els medicaments emprats.

  Els resultats de la investigació han sigut: les dones són les més afectades per l’anèmia ferropènica; aquest tipus d’anèmia té prevalença en el grup d’edat dels 16 fins als 45 anys; la principal causa de l’anèmia per a aquest grup de població és la menstruació; i, el tractament més efectiu serà una dieta rica en ferro complementada amb el fàrmac Fero-Gradumet.

   

   

   

 • Tipus de Coneixement

 • Àrees de coneixement

 • Àrees d'interès

 • Descàrrega d'informació

*Les opinions o conclusions manifestades en els vídeos de presentació dels treballs de recerca compartits en els llocs web adherits al domini “citilab.eu” són d’exclusiva responsabilitat d’aquells qui les emeten.

Back To Top
Search