skip to Main Content
 • Pau Adal

  Autor del TR: La simulación de la transmisión de la Covid 19 mitjançant les matemàtiques

  Estudiant 2n Batxillerat - INS Joan Miró

 • Sinopsi del TR

  Objectiu de Desenvolupament Sostenible: 3. Salut i benestar.

  En aquests moments on la principal preocupació a nivell global és la pandèmia que estem patint. En el treball s’ha intentat realitzar un model matemàtic que intenti reflectir la propagació del virus SARS-­CoV-­2, en un determinat període de temps de 100 dies amb i sense mesures de seguretat.

  A la primera simulació, no s’ha aconseguit representar la propagació de la COVID-­19, ja que els paràmetres considerats no representaven les restriccions que va dictar el Govern.

  No obstant, a la segona simulació, sí que es van considerar en els paràmetres les mesures de seguretat, just el dia que es van prendre (14/3/2020), tot i així s’ha obtingut un resultat negatiu, ja que segons Clara Prats (dra. en Física per la UPC) en aquesta pandèmia la població susceptible es considera “infinita” i el meu model requereix d’aquesta variable.

  L’última simulació ha estat realitzada sense mesures preventives, que comparada amb la situació real, la conclusió extreta és que la quarantena frenà considerablement l’expansió el virus.

 • Tipus de Coneixement

 • Àrees de coneixement

 • Àrees d'interès

 • Descàrrega d'informació

*Les opinions o conclusions manifestades en els vídeos de presentació dels treballs de recerca compartits en els llocs web adherits al domini “citilab.eu” són d’exclusiva responsabilitat d’aquells qui les emeten.

Back To Top
Search