skip to Main Content
 • Manel Comiche

  Autor del TR: Com afecta la intel·ligència artificial a l’educació? Serà capaç de fer un treball de recerca?

  Estudiant 2n Batxillerat - INS Miquel Martí i Pol

 • Sinopsi del TR

  Aquest treball de recerca investiga l’impacte de la intel·ligència artificial (IA) a l’educació. Especialment, comprovarem la capacitat d’una intel·ligència artificial per generar un Treball de Recerca sintetitzat únicament per eines disponibles públicament basades en intel·ligència artificial.

  El treball comença definint la intel·ligència artificial i el model educatiu, identificant els seus objectius i desafiaments principals. Es revisen les aplicacions actuals de la IA en l’educació, incloent-hi la personalització de l’aprenentatge, la creació de contingut educatiu i l’avaluació de l’aprenentatge d’acord amb els models d’IA actuals. Es destaquen exemples d’aquestes aplicacions i s’analitza el seu impacte en l’àmbit psicològic dels alumnes.

  A continuació, explorem les noves tendències de la intel·ligència artificial en l’educació, com ara el reconeixement de veu i llenguatge natural, l’aprenentatge automàtic i altres tendències emergents. Aquestes tendències en el camp de la intel·ligència artificial tenen la capacitat de revolucionar els mètodes d’ensenyament, presentant desafiaments i oportunitats noves per als estudiants provocant canvis significatius en el sistema educatiu.

  Aquest estudi dedica una part considerable a les repercussions ètiques i socials de l’aplicació de la IA en l’educació. S’aborden les problemàtiques ètiques vinculades a l’ús d’aquestes eines i s’examina l’impacte social d’aquesta tecnologia dins l’àmbit educatiu.
  Per oferir una perspectiva més àmplia, s’han incorporat entrevistes amb sis experts en intel·ligència artificial, educació i divulgació científica. Les seves opinions són crucials per comprendre l’impacte real de la IA en el sistema educatiu, en la vida quotidiana i sobretot les seves potencials influències de cara al futur.

  Una de les parts més importants d’aquest treball es basa en l’experimentació amb un treball de recerca sintetitzat únicament i de forma autònoma per una IA. En aquest document, s’explica el disseny de la metodologia feta servir i es detalla l’experiment realitzat on avaluem la viabilitat de l’ús de la IA per generar un treball de recerca de caràcter científic. Tot això amb una aplicació pròpia programada per mi mateix, i dissenyada per dur a terme aquesta tasca en específic.

  Finalment, es presenten les conclusions globals del treball, que resumeixen els resultats i les troballes més rellevants. Es destaca la importància d’abordar de manera ètica i responsable la integració de la IA en futurs models educatius i es porten a cap recomanacions per a futures investigacions i per a la pràctica educativa global.

 • Tipus de Coneixement

 • Àrees de coneixement

 • Àrees d'interès

 • Descàrrega d'informació

Back To Top
Search